Onderhoud

Natuurlijk krijgen we vaak de vraag of de unieke Velvett stof kwetsbaar is voor vuil en/of vlekken. Precies om deze reden hebben we een Velvett onderhoudset laten ontwikkelen. We adviseren ten alle tijden gebruik te maken van de Velvett onderhoudset om de kwaliteit en kleurechtheid te waarborgen. De Velvett onderhoudset bestaat uit:

– 200ml impregneerspray;
– 50ml strong cleaner;
– Veloursborstel;
– Doekje

Het onderhouden van een Velvett kinderwagen
Regelmatig gebruik van de veloursborstel draagt ertoe bij dat de kwetsbare vezels weer rechtop worden gezet en de oppervlakte weer straalt. De borstel zonder druk over de gehele oppervlakte bewegen. Bij sommige fluwelen stoffen staan de polen in één richting. Borstel in dat geval altijd met de pool mee. Daarna met de stofzuiger en het meubel opzetstuk de opgeborstelde vezels en vervuiling opzuigen. Hierbij adviseren we om de stofzuiger op de kleinste stand (max. 500 Watt) te gebruiken.

Om de bekleding effectief tegen vlekken en vervuiling te beschermen, adviseren wij om ieder half jaar de kinderwagen te impregneren met de Velvett impregneerspray. Vóór gebruik de fles goed schudden. De impregneer dun en regelmatig opspuiten vanaf 30 cm afstand. Houd de fles zoveel mogelijk rechtop en voorkom dat losse druppels impregneer op de stof komen. Aansluitend goed laten drogen. De impregneer is op waterbasis en bevat geen oplosmiddelen. De impregnering is optimaal na 24 uur.

Vlekken verwijderen
Doe de Velvett strong cleaner op de meegeleverde doek en bewerk hiermee de vlek. Werk altijd van buiten naar binnen! Niet alleen op de vlek poetsen, altijd een complete oppervlakte van naad tot naad reinigen. Nareinigen met lauwwarm water. Tot slot, impregneer je het gereinigde gedeelte weer opnieuw.

Nog andere vragen?
Specifieke vragen over het reinigen van een Velvett kinderwagen? Neem dan contact op met LCK Nederland voor specialistisch advies via +31(0)571 270327.

We warmly welcome you to the Velvett lifestyle

Deel al jouw favoriete Velvett momenten op Instagram en wie weet verschijnt jouw foto op onze feed!

#velvetteurope

Blijf altijd op de hoogte

Wil je niets missen van onze aanbiedingen, nieuwe producten en nieuwtjes? Meld je dan gratis en vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief. Hiermee houden we je op de hoogte van alles rondom Velvett en ben jij er altijd als eerste bij!